Friday, 17 February 2017

Promosi Galakan Membaca @ Sek. Rendah Agama Islahiyah Bohor Mali

Tarikh:17 Februari 2017 (Jumaat)

Masa : 9.00 Pagi - 12.00 Tgh Hari
Tempat : Sek. Rendah Agama Islahiyah Bohor MaliSekalung penghargaan kepada Sek. Rendah Agama Islahiyah Bohor Mali kerana telah menjemput Perbadanan Perpustakaan Awam Negeri Perlis  program galakan membaca sempena program Hari Nilam 2017.

Pelbagai aktiviti diadakan kepada pelajar tahap 2 seperti taklimat membaca dan perpustakaan, kempen daftar ahli perpustakaan, kuiz, kuiz putar-putar ilmu, baca jawi, eja perkataan, sudut bacaan, sudut permainan, pameran buku dan sebagainya. Dianggarkan seramai 250 orang pelajar terlibat aktiviti ini.

Sambutan pelajar amatlah menggalakkan.

Perpustakaan berhampiran adalah Perpustakaan Desa Bohor Mali, Perpustakaan Desa Masjid Simpang Sanglang, Perpustakaan Cawangan Simpang Empat, Perpustakaan Desa Tambun Tulang, Perpustakaan Desa Bongor Kudong, Perpustakaan Desa Chanteq Bangun dan Perpustakaan Desa Kuala Sanglang.

Pendaftaran ahli adalah percuma. Kelebihan menjadi ahli adalah dapat meminjam buku sebanyak 3 buah selama 3 minggu dan dapat menjalankan aktiviti galakan membaca.

Diharap dengan pendedahan program ini, dapat menarik minat pelajar untuk menimba ilmu melalui membaca. Selangkah ke perpustakaan, selautan ilmu pengetahuan.

# kami juga menawarkan perkhidmatan pinjaman buku berkelompok kepada jabatan/sekolah yang berminat. Sebanyak 100 buah buku ditawarkan kepada sekolah dan jabatan yang berminat. Tempoh masa adalah sebulan.

# Jemputlah perpustakaan untuk adakan pameran dan aktiviti di organisasi @ sekolah anda. Aktiviti galakan membaca seperti taklimat perpustakaan, taklimat galakan membaca, ceramah literasi maklumat, bengkel perpustakaan, celik IT, pameran, mewarna, aktiviti i-play toy, lawatan dan lain-lain aktiviti lagi..

Maklumat lanjut hubungi:

Perbadanan Perpustakaan Awam Negeri Perlis
Jalan Penjara, 01000 Kangar, Perlis
No. tel : 049764436
Faks : 049760906
H/p : 0174696110 (Zairina)


0 comments:

Post a Comment