Thursday, 25 May 2017

PROMOSI GALAKAN MEMBACA & PAMERAN @ SRJK CHIN HUN, KUALA SANGLANG

Sekalung penghargaan kepada SRJK Chin Hun  kerana telah menjemput Perbadanan Perpustakaan Awam Negeri Perlis  bagi mengadakan pameran dan promosi galakan membaca sempena program  Hari Kokurikulum  pada 25 Mei 2017. Penyertaan pelajar, ibu bapa dan guru dijangka seramai 100 orang. Perpustakaan menyediakan pelbagai pengisian aktiviti seperti kempen daftar ahli perpustakaan percuma, pameran buku dan permainan I Play Toy Library, sudut bacaan,  dam ular gergasi dan sebagainya. 


Perpustakaan Desa berdekatan adalah Perpustakaan Desa Kuala Sanglang, Perpustakaan Desa Masjid Simpang Sang dan Perpustakaan Cawangan Simpang Empat.


Pendaftaran ahli perpustakaan adalah percuma. Kelebihan menjadi ahli adalah dapat meminjam buku sebanyak 6 buah selama 3 minggu dan dapat menjalankan aktiviti galakan membaca. 

Diharap dengan pendedahan program ini, dapat menarik minat pelajar untuk menimba ilmu melalui membaca. Selangkah ke perpustakaan, selautan ilmu pengetahuan.

# kami juga menawarkan perkhidmatan pinjaman buku berkelompok kepada jabatan/sekolah yang berminat. Sebanyak 100 buah buku ditawarkan kepada sekolah dan jabatan yang berminat. Pinjaman buku berkelompok bolehlah dijalankan di mana-mana rangkaian perpustakaan di negeri Perlis samada perpustakaan desa, perpustakaan pekan, perpustakaan cawangan dan perpustakaan pusat. Tempoh masa adalah sebulan.

# Jemputlah perpustakaan untuk adakan pameran dan aktiviti di organisasi @ sekolah anda. Aktiviti galakan membaca seperti taklimat perpustakaan, taklimat galakan membaca, ceramah literasi maklumat, bengkel perpustakaan, celik IT, pameran, mewarna, aktiviti i-play toy, lawatan dan lain-lain aktiviti lagi..

Maklumat lanjut hubungi:


Perbadanan Perpustakaan Awam Negeri Perlis
Jalan Penjara, 01000 Kangar, Perlis
No. tel : 049764436
Faks : 049760906
H/p : 0174696110 (Zairina)

Pn. Zairina

0 comments:

Post a Comment